For English, please use Google Translate in the right corner of this page.

Het is al een tijd een bekend probleem; er is een groot gebrek aan doktersassistenten. Het tekort zal oplopen als er niet meer nieuwe doktersassistenten de arbeidsmarkt betreden.


SGE, DOH Zorggroep en SUMMA college slaan daarom de handen ineen om studenten gezamenlijk op te leiden.

Investeren
Het is een uitdaging voor het SUMMA college om voldoende stageplaatsen te vinden. Door het tekort aan doktersassistenten hebben de bestaande assistenten het zo druk dat ze geen tijd hebben om nieuwe assistenten op te leiden. Vaak is dat een reden om geen stageplaatsen aan te bieden. SGE en DOH investeren bewust in het doorbreken van die negatieve spiraal. Door samen op te trekken kunnen SGE, DOH en Summa elkaar helpen om samen een bijdrage te leveren aan het oplossen van het tekort aan doktersassistenten.

Stagiaires
In januari 2022 start er een groep doktersassistenten stagiaires van het SUMMA bij SGE en DOH praktijken. De stagiaires worden gedurende de stageperiodes met regelmaat ontvangen op één centrale plek en ontmoeten daar de medewerkers van beide zorggroepen. Hierdoor leren studenten praktijken van DOH en SGE als potentiële werkgever beter kennen. Tijdens deze momenten komen onderwerpen aan de orde die stagebegeleiders anders individueel op de praktijk zullen oppakken.

Het opleiden van stagiaires kost tijd, energie en inspanning. SGE is ervan overtuigd dat dit een waardevolle investering zal zijn.
Mocht u via de telefoon of in de praktijk in contact komen met een stagiair dan vragen wij om uw geduld en begrip.


Delen

Informatie

Geplaatst
22 december 2021

Onderwerp(en)
Algemeen
Uitgelicht
Zorg aan Oekraïense vluchtelingen
Zorg aan Oekraïense vluchtelingen
Geplaatst: 28 april 2022

In de afgelopen weken zijn ook in Eindhoven Oekraïense vluchtelingen opgevangen. Vanuit de gemeente is een oproep gedaan om bij te dragen aan de zorg voor deze mensen. Ook vanuit SGE wordt medische zorg geregeld voor een aantal opvang- en doorstroomlocaties. SGE Strijp doet dit voor de zorg op doorstroomlocatie Microlab.

Wegwerkzaamheden vlakbij SGE De Ring International
Wegwerkzaamheden vlakbij SGE De Ring International
Geplaatst: 26 april 2022

Momenteel zijn er wegwerkzaamheden vlakbij het gezondheidscentrum, waardoor de bereikbaarheid bemoeilijkt wordt. Currently there are road works near the healthcare center, making accessibility more difficult.

We denken aan later en houden schoon water
We denken aan later en houden schoon water
Geplaatst: 25 april 2022

Elk jaar komt er tenminste 190.000 kilo aan medicijnresten in het oppervlaktewater terecht. Help mee ons water schoon en gezond te houden.

SGE en DOH nemen voorgenomen besluit tot fusie
SGE en DOH nemen voorgenomen besluit tot fusie
Geplaatst: 22 april 2022

De huisartsenorganisatie DOH en de multidisciplinaire eerstelijnsorganisatie SGE bundelen al geruime tijd de krachten. Daarom willen DOH en SGE de stap naar één nieuwe organisatie zetten: samen staan we sterker.

Beeldbellen met uw zorgverlener
Beeldbellen met uw zorgverlener
Geplaatst: 4 april 2022

Naast een afspraak in het centrum of een telefonische afspraak bieden we ook een afspraak via beeldbellen. Gewoon vanaf uw mobiele telefoon, tablet of PC, kunt u beeldbellen met een zorgverlener van het gezondheidscentrum. Het werkt eenvoudig en veilig.

Zorgorganisaties in Zuidoost-Brabant investeren in medewerker voor de toekomst
Zorgorganisaties in Zuidoost-Brabant investeren in medewerker voor de toekomst
Geplaatst: 31 maart 2022

6 zorgorganisaties en 2 opleidingsinstituten in de regio Eindhoven/Helmond werken samen aan een nieuwe vorm van werkgeverschap: Samen Slim. Als antwoord op de personeelstekorten in zorg en welzijn bieden ze meer scholings- en doorgroeimogelijkh­­­­­eden.