For English, please use Google Translate in the right corner of this page.

Het is al een tijd een bekend probleem; er is een groot gebrek aan doktersassistenten. Het tekort zal oplopen als er niet meer nieuwe doktersassistenten de arbeidsmarkt betreden.


SGE, DOH Zorggroep en SUMMA college slaan daarom de handen ineen om studenten gezamenlijk op te leiden.

Investeren
Het is een uitdaging voor het SUMMA college om voldoende stageplaatsen te vinden. Door het tekort aan doktersassistenten hebben de bestaande assistenten het zo druk dat ze geen tijd hebben om nieuwe assistenten op te leiden. Vaak is dat een reden om geen stageplaatsen aan te bieden. SGE en DOH investeren bewust in het doorbreken van die negatieve spiraal. Door samen op te trekken kunnen SGE, DOH en Summa elkaar helpen om samen een bijdrage te leveren aan het oplossen van het tekort aan doktersassistenten.

Stagiaires
In januari 2022 start er een groep doktersassistenten stagiaires van het SUMMA bij SGE en DOH praktijken. De stagiaires worden gedurende de stageperiodes met regelmaat ontvangen op één centrale plek en ontmoeten daar de medewerkers van beide zorggroepen. Hierdoor leren studenten praktijken van DOH en SGE als potentiële werkgever beter kennen. Tijdens deze momenten komen onderwerpen aan de orde die stagebegeleiders anders individueel op de praktijk zullen oppakken.

Het opleiden van stagiaires kost tijd, energie en inspanning. SGE is ervan overtuigd dat dit een waardevolle investering zal zijn.
Mocht u via de telefoon of in de praktijk in contact komen met een stagiair dan vragen wij om uw geduld en begrip.


Delen

Informatie

Geplaatst
22 december 2021

Onderwerp(en)
Algemeen
Uitgelicht
SGE tijdens de zomer minder goed te bereiken
SGE tijdens de zomer minder goed te bereiken
Geplaatst: 27 juni 2022

Van 18 juli t/m 12 september is SGE in de middagen vanaf 12.30 uur minder goed te bereiken voor de standaard huisartsenzorg.

SGE huisartsenteam in actie; 1 juli gesloten voor reguliere huisartsenzorg
SGE huisartsenteam in actie; 1 juli gesloten voor reguliere huisartsenzorg
Geplaatst: 21 juni 2022

Het huisartsenteam van SGE voeren van maandag 27 juni tot en met vrijdag 1 juli, samen met alle andere huisartsen in Nederland, actie om aandacht te vragen voor de druk op de huisartsenzorg.

Seksuologisch spreekuur bij SGE
Seksuologisch spreekuur bij SGE
Geplaatst: 10 juni 2022

U kunt bij SGE terecht voor een seksuologisch spreekuur. U kunt een afspraak maken voor vragen of klachten op het gebied van seksualiteit. Denk daarbij onder andere aan seksuele problemen binnen een relatie, seksuele voorkeuren en geaardheid. SGE offers sex counseling with a sexologist for all your questions about (and problems with) sexuality.

SGE zoekt huisartsen & centrumassistenten
SGE zoekt huisartsen & centrumassistenten
Geplaatst: 4 juni 2022

Waarom als huisarts of centrumassistente werken bij SGE? Deze vraag kunnen onze collega's het beste zelf beantwoorden! Bekijk hieronder onze wervingsvideo's.

Het belang van centrumassistentes voor het gezondheidscentrum
Het belang van centrumassistentes voor het gezondheidscentrum
Geplaatst: 25 mei 2022

De centrumassistentes (doktersassistenten) hebben een belangrijke functie in het gezondheidscentrum.

Regel uw zorg eenvoudig online
Regel uw zorg eenvoudig online
Geplaatst: 25 mei 2022

U kunt een aantal gezondheidszaken bij uw huisarts en apotheek gemakkelijk online regelen.